Skip to main content

Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

Nu hoge kortingen wegens totale verhuizings uitverkoop

Er is nog Slick Stick op voorraad !

RECEPT voor het gebruik van de Chalk Paint van Annie Sloan.

HANDIGE TIPS OM MEE TE BEGINNEN

Annie Sloan Chalk Paint is een decoratieve kalkhoudende verf op waterbasis die eindeloze mogelijkheden biedt met minimale voorbereiding en geweldige dekking. Er is een indrukwekkend assortiment van 44 kleuren en een hele reeks producten voor afwerking en om accenten aan te brengen alsmede accessoires om je te helpen sensationele meubelstukken te creëren.

ONTHOUDEN:
Annie Sloan Chalk Paint kan worden gebruikt op alle soorten oppervlakken zoals hout (zelfs als het is gelamineerd of gefineerd), glas, plastic, metaal, tegels, aardewerk, stof, leer en riet.

Stap 1 - Je stuk voorbereiden:
Verwijder stof en vet en reinig de oppervlakken met een goede ontvetter en vergeet niet om het daarna schoon te maken met water voordat je begint met schilderen.

Je hoeft niet te schuren of te primen voor de Annie Sloan Chalk Paint, hoewel het een heel goede manier van schilderen is om alles een beetje met licht schuurpapier te bewerken, daarmee bevorder je de hechting. Als je een volledig gladde afwerking wilt moet je eventuele deuken of beschadigde delen opvullen. Of je kunt ervoor kiezen de natuurlijke onvolkomenheden te laten bestaan, vooral als je van plan bent je stuk te verouderen en een “distressed” of vintage look te geven.

Als je op een hoogglans, glanzend of glad oppervlak schildert, zorgt een laag Lacquer van Annie Sloan voorafgaand aan het schilderen voor een goede hechting tussen je verf en je meubelstuk wat zorgt voor een langduriger afwerkingsresultaat. Let op: de Lacquer is niet voor alle projecten vereist - het is een probleemoplosser die is ontworpen voor gebruik op moeilijk te schilderen, glanzende oppervlakken. Vaak zijn er problemen met moderne industrieel geschilderde meubels zoals die van IKEA, waar de Chalk Paint niet op wil hechten. Door Slick Stick van Dixie Belle als primer te gebruiken wordt dit probleem verholpen. 

Stap 2 - Je stuk schilderen
Denk bij het kiezen van kleuren niet alleen aan de inrichting van de kamer, maar denk ook aan de oorspronkelijke stijl en kleur van het stuk dat je schildert, bijvoorbeeld lichtere tinten kunnen een mooi verouderd effect geven wanneer ze worden aangebracht op donkerder hout, terwijl donkere kleuren drama creëren in combinatie met gilding wax of metal leaf op lichtere houtsoorten.

Roer je verf goed voordat je begint met schilderen!

De dekking van Annie Sloan Chalk Paint is uitstekend, maar er is geen algemene regel voor hoeveel lagen er nodig zijn. Twee zijn meestal voldoende, maar af en toe heb je misschien een derde nodig. Hoeveel lagen is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak waarop je schildert, de verfkleur die je gebruikt (voor sommige lichtere kleuren is een extra laag vereist vanwege de pigmentverhouding die nodig is om ze te maken en als je voor wit gaat wees dan voorbereid op wat extra lagen, vooral als je over donker hout gaat). Het verschil tussen de kleur van het stuk en de verfkleurkeuze is ook van invloed op het aantal lagen dat nodig is.

De Chalk Paint van Annie Sloan is in een handomdraai droog, maar het is raadzaam om een ​​uur tussen de lagen te wachten (plaats je kwast in een luchtdichte zak of wikkel hem in plastic folie terwijl je wacht, om te voorkomen dat hij uitdroogt).

EEN GLADDE, STREEPLOZE AFWERKING BEREIKEN...
Voor een gladde afwerking, kies een fijne, zachte, platte synthetische kwast en bevochtig je kwast voordat je begint met schilderen (niet te nat maken, zorg er gewoon voor dat de haren een beetje vochtig zijn), want dit helpt kwaststrepen te minimaliseren). Klik op kwasten om je keuze te maken.

Houd je kwaststreken lang en gelijkmatig, ga in dezelfde richting van de houtnerf en 'beveder' ze licht van het begin tot het einde van elke streek.

Door licht schuren tussen de lagen met een Fine Sanding Pad van Annie Sloan  of schuurpapier (korrel 320 en hoger) geeft u een nog gladdere afwerking. De verf een beetje water geven voor de tweede en derde laag kan ook helpen om deze afwerking te bereiken. Fine Mist-spuitflessen zijn een uitstekend idee om je geschilderde oppervlak te bevochtigen zonder water toe te voegen in je pot verf. Denk er aan dat de Annie Sloan verf wat dikker kan worden door blootstelling aan de lucht - dit kan gemakkelijk worden verholpen door een beetje water rechtstreeks aan de pot toe te voegen en grondig te mengen.

OF HET BEREIKEN VAN EEN GETEXTUREERDE AFWERKING
Probeer textuur-afwerking te bereiken met een ovale kwast (zie: kwasten, deze zijn er in drie maten: small voor kleinere oppervlaktes, medium, en large voor grote objecten) omdat deze daar speciaal voor zijn ontworpen. Beweeg je kwast in alle richtingen en probeer wat stippeling (deppen met de punt van de kwast). Je kunt ook experimenteren met het variëren van de dikte van de verf die op verschillende delen van je stuk wordt aangebracht.

Wanneer kalkhoudende verf open wordt gelaten, wordt het dikker, dus overweeg om het deksel eraf te laten of wat in een apart bakje over te gieten om dit verdikkingsproces toe te staan ​​als je meer textuur wilt.

JE KWASTEN SCHOONMAKEN
Annie Sloan Chalk  Paint (en veel van de ondersteunende accentuerings- en afwerkingsproducten) is op waterbasis, zodat kwasten met zeep en water kunnen worden gewassen als ze klaar zijn. Laat ze drogen op een stuk keukenpapier of hang ze op met de haren naar beneden zodat het water niet terugloopt in de lijm van het haar - waardoor je kwasten langer meegaan. Als je hebt geïnvesteerd in kwasten van goede kwaliteit, overweeg dan om een ​​natuurlijke kwastenreiniger te gebruiken zoals groene zeep die zorgt voor een goede conditie en de levensduur verlengt.

Stap 3 - Afwerken
Denk er aan dat verf van Annie Sloan altijd een toplaag nodig heeft. Meestal wordt de Clear Wax aanbevolen als sealer voor alle projecten. Want de mat drogende Chalk Paint heeft de waxlaag nodig om tot leven te komen en bescherming te krijgen tegen vocht en vuil.  De Soft Clear Wax wordt aangebracht met een waxkwast met natuurlijke haren die een specifieke vorm heeft en zorgt voor gelijkmatige verdeling van de wax. Om een meer glanzend effect te bereiken adviseren wij de volgende dag met een pluisvrije katoenen doek de wax uit te boenen. Let op: de wax heeft een hardingstijd van drie weken nodig om vochtbestendig te worden.

Als je niet van de natuurlijke verfafwerking houdt met Clear Wax en misschien meer glans aan je stuk wilt geven dan kies je voor de Lacquer in een van de twee varianten (Matt en Gloss) om de afwerking te bereiken je verlangt.

Als duurzaamheid hoog op je agenda staat en je stuk waarschijnlijk meer dan gemiddelde slijtage krijgt (bijv. keukenkasten, stoelen, tafelbladen of tuinmeubilair), breng dan 2 tot 3 lagen Lacquer aan. Deze toplaag droogt helder en laat een super duurzame, beschermende afwerking achter die bestand is tegen zwaarder dagelijks gebruik. Desponsroller is een geweldig hulpmiddel voor het aanbrengen maar je kunt het ook aanbrengen met een kwast.

Als je een accentueringsproduct zoals gilding wax hebt gebruikt (zie stap 4) om een ​​effect op je stuk te creëren, moet je een toplaag aanbrengen om je afwerking te beschermen. Uw keuze voor Clear Wax of Lacquer (Matt of Gloss) moet rekening houden met zowel het glansniveau dat u wilt bereiken, als met de duurzaamheid die nodig is voor uw stuk.

Houd er rekening mee dat de afwerking die u kiest (Wax of Lacquer) er verschillend uit kan zien op lichte en donkere kleuren. Het is altijd een goed idee om bij het eerste gebruik van een afwerkingsproduct eerst uit te testen op een onopvallende plek van uw object die gemakkelijk kan worden overschilderd als er problemen optreden. Je kunt dan met vertrouwen doorgaan opdat je stuk precies zo uitpakt als je gepland had!

Stap 4 - De Wow-factor bereiken!
Er zijn veel manieren om je meubels na het schilderen en waxen te restylen naar een hoger niveau met hulpproducten. Dus als je het gevoel hebt dat een geschilderd stuk er een beetje eendimensionaal uitziet, is er hulp beschikbaar: Metal Leaf Transferfolie, aan te brengen met Gold Size (lijm). Gilding Wax en Craqueleur maar ook Clear, Dark, White, en Black Wax. Je kunt prachtige details op je stuk accentueren en diepte en dimensie creëren op vlakkere stukken.

De laatste stap om het mooi verkregen effect te bewaren is: het resultaat conserveren met Clear Wax of Lacquer.

Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling tegen kostprijs inclusief BTW. Dat is voor pakketten in Nederland € 7,50; naar België 9,90; naar Duitsland € 10,00 en naar Frankrijk € 16,00. Inwoners van andere landen kunnen niet in mijn webshop bestellen, Zij dienen eerst te mailen met info@milenasvintage.nl. Klanten in de EU met een geldig BTW-nummer kunnen BTW-vrij kopen.

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring