Skip to main content

Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

Nu hoge kortingen wegens totale verhuizings uitverkoop

Er is nog Slick Stick op voorraad !

RECEPT voor streeploos schilderen met Annie Sloan Chalk Paint.

Ik weet hoe vervelend het is als je project mislukt omdat je de uitstraling niet krijgt die je wilt.
Geen zorgen hier leg ik je uit in paar simpele stappen hoe je streeploos kunt schilderen met Annie Sloan krijtverf.
 
STAP 1. Benodigdheden: sprayfles met water (misting bottle, zoals kappers die gebruiken), Annie Sloan ovale kwast small of Annie Sloan ovale kwast medium, afhankelijk de grootte van je meubel, Annie Sloan schuursponsjes in medium en fijn, Annie Sloan platte kwast groot en natuurlijk je kalkverf in de gewenste kleur.
 
STAP 2. Je meubel klaar maken voor schilderen met Annie Sloan krijtverf. Maak je meubel schoon, vetvrij en stofvrij. Afhankelijk van de houtsoort ontdek je gauw genoeg bij het schoonmaken of je meubel wel of niet gaat bloeden. En dat gebeurt bij het afnemen met een vochtige doek met schoonmaakmiddel. Als op je doek voortdurend bruine vlekken blijven komen dan is je meubel niet direct geschikt voor schilderen met Annie Sloan Chalk Paint. Eerst moet je je meubel gronden met schellak of Annie Sloan Clear Laquer Matt of BOSS van Dixie Belle. En vaak zijn er problemen met moderne industrieel geschilderde meubels zoals die van IKEA, waar de Chalk Paint niet op wil hechten. Door Slick Stick als primer te gebruiken wordt dit probleem verholpen.
 
STAP 3. Nu het voorbereidende werk is gedaan ben je klaar voor het leukste moment. Schilderen :)!!
De eerste laag van je AS verf breng jr aan met je ovale kwast door het bewegen van je hand in alle richtingen. Als de verf te dik is en niet gemakkelijk smeert is het handig om een beetje water toe te voegen in je pot, maar veel beter werk je met de misting bottle. Dat geeft je de tijd om de verf gelijkmatig aan te brengen. Nu pak je je platte kwast en strijk je je verf zonder te veel druk te gebruiken eerst zijwaarts en daarna van boven naar beneden. Wanneer nodig herhaal je deze bewegingen tot je tevreden bent met het resultaat. Laat de eerste laag drogen. Aan te raden is een aantal uren tot misschien wel de volgende dag.
 
STAP 4. Nu de eerste laag van je verf droog is, is het tijd om licht te gaan schuren, eerst met AS schuursponsje Medium, en daarna met Fijn. Verwijder het stof van je meubel. De tweede laag breng je aan precies op dezelfde manier als aangegeven in stap 3. Laat goed drogen, dan gebruik je alleen schuursponsje Fijn. Verwijder dhet stof en VOILÀ! Een perfect streeplos geschilderd meubel!
 

STAP 5. Dit is eigenlijk de simpelste stap ven het project. Je weet dat Annie Sloan krijtverf afgedicht moet worden met Soft Clear Wax. Die breng je aan met de speciaal daarvoor ontworpen Annie Sloan waxkwast. Minimaal twee keer waxen is vereist voor het beste resultaat. De wax droogt mat. Als je van een beetje glimmen houdt poets dan de volgende dag je meubel met een pluisvrije doek tot je tevreden bent met het resultaat.       

Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling tegen kostprijs inclusief BTW. Dat is voor pakketten in Nederland € 7,50; naar België 9,90; naar Duitsland € 10,00 en naar Frankrijk € 16,00. Inwoners van andere landen kunnen niet in mijn webshop bestellen, Zij dienen eerst te mailen met info@milenasvintage.nl. Klanten in de EU met een geldig BTW-nummer kunnen BTW-vrij kopen.

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring