Skip to main content

Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

Nu hoge kortingen wegens totale verhuizings uitverkoop

Er is nog Slick Stick op voorraad !

Tips & Tricks

UITGEBREIDE HANDLEIDING voor DIXIE BELLE CHALK MINERAL PAINT - Alles wat je moet weten !

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de minerale krijtverf en ondersteunende producten van Dixie Belle, heb ik deze uitgebreide gids gemaakt als handig naslagwerk om je te helpen er op de juiste manier mee te werken.

Wat heb je nodig?


Je hebt niet veel spullen nodig om meubels te gaan schilderen. Je kunt eenvoudig beginnen en geleidelijk aan meer kopen wanneer het geavanceerder wordt of als je merkt dat het iets is dat je wilt blijven doen. Hieronder heb ik de items weergegeven die je altijd nodig hebt en weggelaten wat je zeker al in huis hebt (zoals zeep en keukenpapier).

 • - Beginners Kit:
  Een schoonmaakmiddel, Ajax, Dasty of iets anders.
  Dixie Belle Mud of een andere houtvuller (als u reparaties moet uitvoeren)
  En synthetische kwast (de "mini" van Dixie Belle is behoorlijk veelzijdig)
  Chalk Mineral Paint, oftewel minerale krijtverf van Dixie Belle (kleur naar keuze)
 • - Aangevulde Kit (de Beginners Kit hierboven, plus de volgende items):
  BOSS (als primer en om vlekken en geuren te blokkeren)
  Meer kwasten in verschillende maten en vormen
  Meer kleuren verf (bijvoorbeeld voor gemengde afwerkingen)
  Clear Coat (vernis) of Wax
 • - Gevorderden Kit (de twee Kits hierboven, plus de volgende items):
  Crackle medium (voor een verweerde look)
  Gilding Wax (voor “bling”)
  Dixie Dirt (voor een verouderde look)
  Metallics
  Stencils (sjablonen)
  Transfers (bijvoorbeeld van IOD of Re-design)
  WoodUbend Mouldings

Moet je schuren of voorbereiden?
Je hoeft niet te schuren, dat is een van de vele voordelen van krijtverf.

Schoonmaken
Je moet je project altijd goed schoonmaken! Dat is het belangrijkste uitgangspunt om een mooi eindproduct te bereiken!
Reinig met een ontvettend schoonmaakmiddel en maak daarna (ook de hoekjes en naden!) alles nog een keer schoon met schoon water.

Reparaties
Als je de voorkeur geeft aan onvolmaakte afwerkingen (zoals de stijlen “farmhouse”, “French” of “old world’ om er maar een paar te noemen), wil je misschien helemaal geen kleine deuken en scheuren repareren. Maar wanneer je streeft naar een gladdere afwerking dan komt er een tijd dat je kleine reparaties moet maken.

Kleine reparaties
Voor kleinere butsen of (schroef)gaten kunt je Dixie Belle Mud (plamuur) en een plamuurmes gebruiken om ze te vullen. Laat de mud drogen en schuur het vervolgens glad. Omdat de mud krimpt bij het drogen, kan het nodig zijn de plek nog een tweede keer op te vullen en glad te strijken.

Gladde oppervlakken voorbereiden
Gladde oppervlakken van moderne massaal geproduceerde meubels (bijvoorbeeld van Ikea) moet je voor een goede hechting van de verf voorbereiden met 2 lagen Slick Stick. Slick Stick is ook goed voor hechting op glas, metaal, tegels en spiegels. Het pakt het glanzende oppervlak vast en geeft je verf de mogelijkheid te hechten. Meer hierover:  https://youtu.be/X6ObJdRILu0

Is dit allemaal wel te doen voor een beginner??
Natuurlijk! Ik geloof echt dat iedereen een meubel kan schilderen en een mooi resultaat kan bereiken.

Wat is Chalk Mineral Paint?
Over het algemeen worden krijtverven gemaakt van melkeiwit, kalksteen, klei, krijt en natuurlijke pigmenten. Ze hebben weinig tot geen geur en ze zijn niet giftig (veilig voor kinderen en huisdieren). Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken met warm water en milde zeep.

Waarom is krijtverf beter voor het schilderen van meubels dan latex?
Vanwege de dekking: krijtverf heeft een uitstekende dekking; donkere kleuren dekken in één laag en lichtere kleuren in 2 lagen. Door die goede dekking heb je maar weinig verf nodig.

En vanwege de adhesie: krijtverf is poreus, dus het absorbeert in je oppervlak. Latexverf zit bovenop het oppervlak.

En de duurzaamheid: krijtverf hardt grondig uit in 30 dagen en het merk Dixie Belle is zelfdichtend. Maar je kunt ook toplagen toevoegen om een glans te krijgen of om waterbestendigheid toe te voegen.

En de afwerking: Dixie Belle-verf is zelfnivellerend en het is gemakkelijk om een ​​gladde kwaststreepvrije afwerking te krijgen. Je kunt een spuitnevelfles gebruiken om je verf een beetje te verdunnen terwijl je aan het schilderen bent, en aan het einde heel licht schuren om de gladste afwerking te bereiken.

En de droogtijd: krijtverf droogt snel, in ongeveer 15-30 minuten. Dit betekent dat je een project met een paar lagen in één dag helemaal kunt afwerken.

En om de authentieke, verouderde look: krijtverf is beter dan latex omdat het geen harsen heeft. Het poedert gemakkelijk af wanneer het wordt geschuurd en droogt tot een vlakke glans.

PRODUCTEN
De Dixie Belle krijtverflijn is uniek omdat alle producten op waterbasis zijn (met uitzondering van de No Pain Gel Stain-beits), zodat ze allemaal samen kunnen worden gebruikt en in willekeurige volgorde kunnen worden aangebracht.

BOSS, bij ons verkrijgbaar in 8 oz (237 ml) en 16 oz (473 ml)
Primer, beschikbaar in wit of transparant.
Gebruikt om geurtjes en vlekken te blokkeren en doorbloeden te stoppen; twee lagen zijn dekkend tegen viltstift, vochtvlekken, rookgeuren et cetera. Te gebruiken na het schoonmaken (ontvetten) en het eventuele schuren. Droogt in ongeveer een uur. Na het gebruik van White BOSS is ook van de lichtere kleuren één laag verf al dekkend.

SLICK STICK, bij mij verkrijgbaar in16 oz (473 ml) en 32 oz (946 ml) Hiermee kun je glanzende, oppervlakken schilderen, voor goede hechting.
Breng 1 laag aan en laat het 2 tot 3 uur drogen. Breng de tweede laag aan en laat deze een nacht drogen. Nu ben je klaar om te schilderen.

DIXIE BELLE MUD, plamuur, 8 oz (237 ml),
wordt geleverd in zwart, bruin en wit.
Te gebruiken om butsen, krassen, scheuren of gaten te vullen. Wordt ook gebruikt om een ​​verhoogde stencilversiering (“rising stencil”) te maken. Plak het sjabloon op zijn plek met met plakband, verdeel de mud met een spatel of plamuurmes over het sjabloon en schraap het overtollige terug in de pot. Maak gereedschap schoon met babydoekjes. Spoel dit product nooit door uw afvoer om verstopping te voorkomen. Droogtijd: 15-20 minuten voor een lichte laag; overnight voor dikkere toepassingen.


DIXIE BELLE CHALK MINERAL PAINT (237, 473 en 946 ml verpakkingen)
Beschikbaar in bijna 70 kleuren. Een tot 2 lagen voor volledige dekking; desgewenst te verdunnen met water.
Zelfdichtend (geen toplaag van wax of vernis vereist).

GLAZE, glazuur, in 4 oz (118 ml) of 8 oz (237 ml) verpakking,
wordt geleverd in black, grunge (grijsbruin), brown, whitewash, pearlescent, copper bronze, silver, gold shimmer of sapphire pearl. Te gebruiken om diepte en dimensie aan uw project toe te voegen. Glazuren kunnen over of onder een heldere toplaag gaan. Meng goed; werk in vlakken van 25 x 25 cm (in verband met de snelle droging en gebruik een kortharige “chipbrush” of de blauwe spons van Dixie Belle om het glazuur naar uw wens aan te brengen. Veeg het overtollige weg.

CLEAR COAT, bij mij verkrijgbaar in 16 oz (473 ml) verpakking, wordt geleverd in Flat, Satin en Gloss. Wordt gebruikt om extra bescherming aan uw geschilderde project te geven. Laat de verf 1 uur drogen voordat de deklaag wordt aangebracht. Strijk een zeer dunne, gelijkmatige laag in één richting (niet heen en weer). Wacht 1 uur en voeg indien gewenst nog een laag toe.

(Wordt vervolgd!)

RECEPT voor het gebruik van de Chalk Paint van Annie Sloan.

HANDIGE TIPS OM MEE TE BEGINNEN

Annie Sloan Chalk Paint is een decoratieve kalkhoudende verf op waterbasis die eindeloze mogelijkheden biedt met minimale voorbereiding en geweldige dekking. Er is een indrukwekkend assortiment van 44 kleuren en een hele reeks producten voor afwerking en om accenten aan te brengen alsmede accessoires om je te helpen sensationele meubelstukken te creëren.

ONTHOUDEN:
Annie Sloan Chalk Paint kan worden gebruikt op alle soorten oppervlakken zoals hout (zelfs als het is gelamineerd of gefineerd), glas, plastic, metaal, tegels, aardewerk, stof, leer en riet.

De stappen om te nemen

Stap 1 - Je stuk voorbereiden:
Verwijder stof en vet en reinig de oppervlakken met een goede ontvetter en vergeet niet om het daarna schoon te maken met water voordat je begint met schilderen.

Je hoeft niet te schuren of te primen voor de Annie Sloan Chalk Paint, hoewel het een heel goede manier van schilderen is om alles een beetje met licht schuurpapier te bewerken, daarmee bevorder je de hechting. Als je een volledig gladde afwerking wilt moet je eventuele deuken of beschadigde delen opvullen. Of je kunt ervoor kiezen de natuurlijke onvolkomenheden te laten bestaan, vooral als je van plan bent je stuk te verouderen en een “distressed” of vintage look te geven.

Als je op een hoogglans, glanzend of glad oppervlak schildert, zorgt een laag Lacquer van Annie Sloan voorafgaand aan het schilderen voor een goede hechting tussen je verf en je meubelstuk wat zorgt voor een langduriger afwerkingsresultaat. Let op: de Lacquer is niet voor alle projecten vereist - het is een probleemoplosser die is ontworpen voor gebruik op moeilijk te schilderen, glanzende oppervlakken.

Stap 2 - Je stuk schilderen
Denk bij het kiezen van kleuren niet alleen aan de inrichting van de kamer, maar denk ook aan de oorspronkelijke stijl en kleur van het stuk dat je schildert, bijvoorbeeld lichtere tinten kunnen een mooi verouderd effect geven wanneer ze worden aangebracht op donkerder hout, terwijl donkere kleuren drama creëren in combinatie met gilding wax of gold leaf op lichtere houtsoorten.

Roer je verf goed voordat je begint met schilderen!

De dekking van Annie Sloan Chalk Paint is uitstekend, maar er is geen algemene regel voor hoeveel lagen er nodig zijn. Twee zijn meestal voldoende, maar af en toe heb je misschien een derde nodig. Hoeveel lagen is afhankelijk van een aantal factoren, waaronder het oppervlak waarop je schildert, de verfkleur die je gebruikt (voor sommige lichtere kleuren is een extra laag vereist vanwege de pigmentverhouding die nodig is om ze te maken en als je voor wit gaat wees dan voorbereid op wat extra lagen, vooral als je over donker hout gaat). Het verschil tussen de kleur van het stuk en de verfkleurkeuze is ook van invloed op het aantal lagen dat nodig is.

De Chalk Paint van Annie Sloan is in een handomdraai droog, maar het is raadzaam om een ​​uur tussen de lagen te wachten (plaats je kwast in een luchtdichte zak of wikkel hem in plastic folie terwijl je wacht, om te voorkomen dat hij uitdroogt).

EEN GLADDE, STREEPLOZE AFWERKING BEREIKEN...
Voor een gladde afwerking, kies een fijne, zachte, platte synthetische kwast en bevochtig je kwast voordat je begint met schilderen (niet te nat maken, zorg er gewoon voor dat de haren een beetje vochtig zijn), want dit helpt kwaststrepen te minimaliseren). Klik op kwasten om je keuze te maken.

Houd je kwaststreken lang en gelijkmatig, ga in dezelfde richting van de houtnerf en 'beveder' ze licht van het begin tot het einde van elke streek.

Door licht schuren tussen de lagen met een Fine Sanding Pad van Annie Sloan  of schuurpapier (korrel 320 en hoger) geeft u een nog gladdere afwerking. De verf een beetje water geven voor de tweede en derde laag kan ook helpen om deze afwerking te bereiken. Fine Mist-spuitflessen zijn een uitstekend idee om je geschilderde oppervlak te bevochtigen zonder water toe te voegen in je pot verf. Denk er aan dat de Annie Sloan verf wat dikker kan worden door blootstelling aan de lucht - dit kan gemakkelijk worden verholpen door een beetje water rechtstreeks aan de pot toe te voegen en grondig te mengen.

OF HET BEREIKEN VAN EEN GETEXTUREERDE AFWERKING
Probeer textuur-afwerking te bereiken met een ovale kwast (zie: kwasten, deze zijn er in drie maten: small voor kleinere oppervlaktes, medium, en large voor grote objecten) omdat deze daar speciaal voor zijn ontworpen. Beweeg je kwast in alle richtingen en probeer wat stippeling (deppen met de punt van de kwast). Je kunt ook experimenteren met het variëren van de dikte van de verf die op verschillende delen van je stuk wordt aangebracht.

Wanneer kalkhoudende verf open wordt gelaten, wordt het dikker, dus overweeg om het deksel eraf te laten of wat in een apart bakje over te gieten om dit verdikkingsproces toe te staan ​​als je meer textuur wilt.

JE KWASTEN SCHOONMAKEN
Annie Sloan Chalk  Paint (en veel van de ondersteunende accentuerings- en afwerkingsproducten) is op waterbasis, zodat kwasten met zeep en water kunnen worden gewassen als ze klaar zijn. Laat ze drogen op een stuk keukenpapier of hang ze op met de haren naar beneden zodat het water niet terugloopt in de lijm van het haar - waardoor je kwasten langer meegaan. Als je hebt geïnvesteerd in kwasten van goede kwaliteit, overweeg dan om een ​​natuurlijke kwastenreiniger te gebruiken zoals groene zeep die zorgt voor een goede conditie en de levensduur verlengt.

Stap 3 - Afwerken
Denk er aan dat verf van Annie Sloan altijd een toplaag nodig heeft. Meestal wordt de Clear Wax aanbevolen als sealer voor alle projecten. Want de mat drogende Chalk Paint heeft de waxlaag nodig om tot leven te komen en bescherming te krijgen tegen vocht en vuil.  De Soft Clear Wax wordt aangebracht met een waxkwast met natuurlijke haren die een specifieke vorm heeft en zorgt voor gelijkmatige verdeling van de wax. Om een meer glanzend effect te bereiken adviseren wij de volgende dag met een pluisvrije katoenen doek de wax uit te boenen. Let op: de wax heeft een hardingstijd van drie weken nodig om vochtbestendig te worden.

Als je niet van de natuurlijke verfafwerking houdt met Clear Wax en misschien meer glans aan je stuk wilt geven dan kies je voor de Lacquer in een van de twee varianten (Matt en Gloss) om de afwerking te bereiken je verlangt.

Als duurzaamheid hoog op je agenda staat en je stuk waarschijnlijk meer dan gemiddelde slijtage krijgt (bijv. keukenkasten, stoelen, tafelbladen of tuinmeubilair), breng dan 2 tot 3 lagen Lacquer aan. Deze toplaag droogt helder en laat een super duurzame, beschermende afwerking achter die bestand is tegen zwaarder dagelijks gebruik. Desponsroller is een geweldig hulpmiddel voor het aanbrengen maar je kunt het ook aanbrengen met een kwast.

Als je een accentueringsproduct zoals gilding wax hebt gebruikt (zie stap 4) om een ​​effect op je stuk te creëren, moet je een toplaag aanbrengen om je afwerking te beschermen. Uw keuze voor Clear Wax of Lacquer (Matt of Gloss) moet rekening houden met zowel het glansniveau dat u wilt bereiken, als met de duurzaamheid die nodig is voor uw stuk.

Houd er rekening mee dat de afwerking die u kiest (Wax of Lacquer) er verschillend uit kan zien op lichte en donkere kleuren. Het is altijd een goed idee om bij het eerste gebruik van een afwerkingsproduct eerst uit te testen op een onopvallende plek van uw object die gemakkelijk kan worden overschilderd als er problemen optreden. Je kunt dan met vertrouwen doorgaan opdat je stuk precies zo uitpakt als je gepland had!

Stap 4 - De Wow-factor bereiken!
Er zijn veel manieren om je meubels na het schilderen en waxen te restylen naar een hoger niveau met hulpproducten. Dus als je het gevoel hebt dat een geschilderd stuk er een beetje eendimensionaal uitziet, is er hulp beschikbaar: Metal Leaf, Transferfolie, aan te brengen met Gold Size (lijm). Gilding Wax en Craqueleur maar ook Clear, Dark, White, en Black Wax. Je kunt prachtige details op je stuk accentueren en diepte en dimensie creëren op vlakkere stukken.

De laatste stap om het mooi verkregen effect te bewaren is: het resultaat conserveren met Clear Wax of Lacquer.

RECEPT voor streeploos schilderen met Annie Sloan Chalk Paint.

Ik weet hoe vervelend het is als je project mislukt omdat je de uitstraling niet krijgt die je wilt.
Geen zorgen hier leg ik je uit in paar simpele stappen hoe je streeploos kunt schilderen met Annie Sloan krijtverf.
De stappen om te nemen
 
STAP 1. Benodigdheden: sprayfles met water (misting bottle, zoals kappers die gebruiken), Annie Sloan ovale kwast small of Annie Sloan ovale kwast medium, afhankelijk de grootte van je meubel, Annie Sloan schuursponsjes in medium en fijn, Annie Sloan platte kwast groot en natuurlijk je kalkverf in de gewenste kleur.
 
STAP 2. Je meubel klaar maken voor schilderen met Annie Sloan krijtverf. Maak je meubel schoon, vetvrij en stofvrij. Afhankelijk van de houtsoort ontdek je gauw genoeg bij het schoonmaken of je meubel wel of niet gaat bloeden. En dat gebeurt bij het afnemen met een vochtige doek met schoonmaakmiddel. Als op je doek voortdurend bruine vlekken blijven komen dan is je meubel niet direct geschikt voor schilderen met Annie Sloan Chalk Paint. Eerst moet je je meubel gronden met schellak of Annie Sloan Clear Laquer Matt.
 
STAP 3. Nu het voorbereidende werk is gedaan ben je klaar voor het leukste moment. Schilderen :)!!
De eerste laag van je AS verf breng jr aan met je ovale kwast door het bewegen van je hand in alle richtingen. Als de verf te dik is en niet gemakkelijk smeert is het handig om een beetje water toe te voegen in je pot, maar veel beter werk je met de misting bottle. Dat geeft je de tijd om de verf gelijkmatig aan te brengen. Nu pak je je platte kwast en strijk je je verf zonder te veel druk te gebruiken eerst zijwaarts en daarna van boven naar beneden. Wanneer nodig herhaal je deze bewegingen tot je tevreden bent met het resultaat. Laat de eerste laag drogen. Aan te raden is een aantal uren tot misschien wel de volgende dag.
 
STAP 4. Nu de eerste laag van je verf droog is, is het tijd om licht te gaan schuren, eerst met AS schuursponsje Medium, en daarna met Fijn. Verwijder het stof van je meubel. De tweede laag breng je aan precies op dezelfde manier als aangegeven in stap 3. Laat goed drogen, dan gebruik je alleen schuursponsje Fijn. Verwijder dhet stof en VOILÀ! Een perfect streeplos geschilderd meubel!
 

STAP 5. Dit is eigenlijk de simpelste stap ven het project. Je weet dat Annie Sloan krijtverf afgedicht moet worden met Soft Clear Wax. Die breng je aan met de speciaal daarvoor ontworpen Annie Sloan waxkwast. Minimaal twee keer waxen is vereist voor het beste resultaat. De wax droogt mat. Als je van een beetje glimmen houdt poets dan de volgende dag je meubel met een pluisvrije doek tot je tevreden bent met het resultaat.       

Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling tegen kostprijs inclusief BTW. Dat is voor pakketten in Nederland € 7,50; naar België 9,90; naar Duitsland € 10,00 en naar Frankrijk € 16,00. Inwoners van andere landen kunnen niet in mijn webshop bestellen, Zij dienen eerst te mailen met info@milenasvintage.nl. Klanten in de EU met een geldig BTW-nummer kunnen BTW-vrij kopen.

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring