Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

GRATIS één meter transferfolie (deze week Rood) bij jouw bestelling boven € 50

10% kortingscode voor terugkerende klanten !

Voor het beste resultaat gebruik je Chalk Paint altijd in combinatie met Annie Sloan Soft Wax. Dat beschermt de verf en maakt het waterafstotend. Je brengt het heel eenvoudig op de verf aan, met een katoenen doek of een Annie Sloan waxkwast. Soft Wax is er in vier varianten: Clear, Dark, White en Black. De Clear Wax is noodzakelijk voor de bescherming van je meubels en met de andere drie creëer je mooie effecten. Verder staan hier nog diverse andere afwerkingsproducten van Annie Sloan, zoals Lacquer, Glaze en Gilding Wax. Lees hier nog meer over het gebruik van Clear Wax op Annie Sloan Chalk Paint.

ANNIE SLOAN SOFT WAX

Annie Sloan Clear Wax ter bescherming van uw meubels is de ideale combinatie met Annie Sloan Chalk Paint. Met Annie Sloan Clear Wax zijn er een verschillende manieren om tot het allerbeste resultaat te komen en omdat wij merken dat mensen daar veel vragen over hebben wil ik u helpen met een korte handleiding hoe u Annie Sloan Clear Wax het beste kunt gebruiken in combinatie met .Annie Sloan Chalk Paint. Met een pot van 500 ml wax kunt u een aantal kasten in de wax zetten. Een potje van 120 ml is voldoende voor een buikkastje, maar u kunt hier geen volledig meubelstuk mee doen.

DE SOORTEN ANNIE SLOAN SOFT WAX ZIJN:

 • Annie Sloan Clear Wax 500 ml (het meest gebruikt)
 • Annie Sloan mini Soft Wax 120 ml
 • Annie Sloan Clear Wax 2500 ml (voor de grootverbruiker)
 • Annie Sloan Dark Wax 500 ml
 • Annie Sloan mini Dark Wax 120 ml
 • Annie Sloan Black Wax 500 ml
 • Annie Sloan mini Black Wax 120 ml
 • Annie Sloan White Wax 500 ml
 • Annie Sloan mini White Wax 120 ml

ANNIE SLOAN WAX GEBRUIKSAANWIJZING EN HANDLEIDING OM TE KOMEN TOT HET BESTE RESULTAAT

Annie Sloan Wax brengt u pas aan als de verf echt goed droog is, soms lijkt de Annie Sloan Chalk Paint droog maar dat is de bovenlaag, wacht altijd een uurtje en dan kunt u het uitstekend behandelen.

 • Breng de wax pas aan als de verf volledig droog is
 • U kunt Annie Sloan Soft Wax aanbrengen met een (wax)kwast of met een pluisvrije doek, bijvoorbeeld een oud T-shirt
 • Ik werk het liefst met een waxkwast voor het mooiste resultaat
 • Breng de wax dun aan, nooit teveel wax want dan krijgt u vlekken
 • U kunt dit voorkomen door een waxkwast te gebruiken
 • Overtollige wax met een doek of keukenpapier verwijderen
 • Laat de wax goed intrekken dat zal 2 dagen nodig hebben
 • De wax is pas na drie weken volledig uitgehard

Voor u met Annie Sloan Soft Wax aan de slag gaat is het goed voor u om een keuze te maken of u een mat effect wilt behouden of het meubelstuk meer glans wilt geven. Wilt u het matte effect behouden, dan hoeft u Annie Sloan Soft Wax niet uit te wrijven. Wilt u wat meer glans dan wrijft u de Annie Sloan Soft Wax helemaal uit en ga er de dag erna met een zachte doek nog eens uitgebreid overheen. Met Annie Sloan Clear Wax kun je ook een heel mooi antiek effect krijgen door na deze laag een laag Dark Wax aan te brengen.Annie Sloan Clear Wax en Annie Sloan Chalk Paint hebben een proces nodig van enkele dagen om volledig uit te harden. Kijk uit want ze lijken snel droog en dat is ook zo maar dat is uiteraard oppervlakkig. Wees tot die tijd voorzichtig met u pas geschilderde oppervlak en gebruik bijvoorbeeld onderzetters of placemats. Annie Sloan Chalk Paint en Annie Sloan Clear Wax zijn al jaren een vertrouwd duo, zijn op elkaar afgestemd en geven het mooiste resultaat

Annie Sloan Black Wax en Annie Sloan White Wax zijn beide waxen die je gebruikt voor de afwerking van je geverfde meubels. Annie Sloan Black Wax is een zwarte soft wax die kleuren dieper en donkerder maakt en meer aanwezig. Annie Sloan White Wax geeft op geverfde meubelstukken een mooi vervaagd effect. Net of uw meubelstuk door de zon is verkleurd. Wilt u geen kleureffecten dan gebruikt u alleen de oude vertrouwde Clear Wax. Alle Annie Sloan waxen kunt u ook gebruiken direct op onbewerkt hout.

ANNIE SLOAN GILDING WAX

De gilding waxes van Annie Sloan zijn er tubes van de kleuren Warm Gold, Bright Gold, Bright Silver, Dark Silver en Copper. De Annie Sloan Gilding Wax is te gebruiken op Annie Sloan Chalk Paint om een mooi speciaal effect te bereiken. Men gebruikt het vaak op ornamenten van kasten of inkepingen om de details onder de aandacht te brengen. Je kunt het ook gebruiken om sjablonen mee in te waxen voor een mooi effect. Het kan opgebracht worden met een doekje, een kleine kwast of gewoon met je vinger. Je kunt de Gilding Wax aanbrengen op oppervlakten die zijn geschilderd met Annie Sloan Chalk Paint, maar je kunt het ook direct aanbrengen op gips of hout. De inhoud van de tubes is 15 ml. De kleuren die verkrijgbaar zijn:

 • Annie Sloan Gilding Wax Warm Gold
 • Annie Sloan Gilding Wax Bright Gold
 • Annie Sloan Gilding Wax Bright Silver
 • Annie Sloan Gilding Wax Dark Silver
 • Annie Sloan Gilding Wax Copper
Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Openingstijden

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Beschikbare betaalmethoden
Copyright © 2023 Milena's Vintage Garage. Alle rechten voorbehouden.
Website: Lucians