Skip to main content

Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

Nu hoge kortingen wegens totale verhuizings uitverkoop

De laatste meubels tegen bespottelijke prijsjes

Er is nieuwe voorraad Slick Stick !!

Moet ik waxen bij gebruik van Annie Sloan Chalk Paint?

1. MOET IK MIJN MEUBELS WAXEN NA HET SCHILDEREN MET CHALK PAINT?
Kortom: ja. Ja, je moet je meubels waxen. Als je dat niet doet krijg je beschadigingen. Water kan de Chalk Paint® beschadigen en het kan worden gekrast of anderszins aangetast worden wanneer het onbeschermd wordt gelaten. (De uitzondering op deze regel zijn spiegels, lijsten, ornamenten en alles wat niet vaak wordt aangeraakt of verplaatst!) Annie Sloan heeft de wax speciaal ontworpen om met Chalk Paint® te werken om niet alleen bescherming te bieden, maar ook om je meubels een mooie zachte glans te geven. Het verfraait en beschermt. Als alternatief kun je Matt of Gloss Chalk Paint® Lacquer gebruiken. Matt geeft een licht troebele afwerking, terwijl Gloss Chalk Paint® Lacquer een hoogwaardige glans geeft.

2. HOE VERWIJDER IK HET TEVEEL AAN CHALK PAINT® WAX?
"Ik heb te veel wax aangebracht", "Help! Ik heb te veel Chalk Paint® Wax gebruikt - hoe repareer ik dit en hoe kan ik het teveel ongedaan maken" zijn e-mails die het klantenserviceteam van Annie Sloan regelmatig ontvangt. Dit probleem oplossen is het gemakkelijkst wanneer je deze fout direct opmerkt. Je kunt zien dat je te veel wax hebt gebruikt, doordat je ondoorzichtige witte klonters of strepen ziet. Veeg het gewoon weg met een pluisvrije doek. Als je te veel Chalk Paint® Wax hebt aangebracht en het pas echt beseft als het is opgedroogd, kun je het probleem nog steeds oplossen. Sommige mensen bevelen terpentine aan, maar dat zit vol met vervelende chemicaliën. De veiligste manier om Chalk Paint® Wax te verwijderen, is door gewoon nog een dunne laag was aan te brengen. Het klinkt tegenstrijdig, maar de oliën in de nieuwe laag zullen de onderliggende wax ‘wakker maken’, waardoor het gemakkelijk wordt om alle overtollige wax te verwijderen. Veeg het overtollige materiaal weg met een schone, absorberende doek in een langzame, gelijkmatige beweging. Houd extra doeken bij de hand, zodat je degene waarmee je werkt kunt vervangen wanneer deze verstopt raakt met wax. Nadat al het overtollige is verwijderd, behandel je het zoals elk pas in de wax gezet meubelstuk. Een nacht laten drogen en de komende weken laten uitharden. Toepassingstips: Annie gebruikt altijd haar speciale Wax Brush en doet daar flink wat wax op voordat ze deze in lange streken aanbrengt. Ze borstelt in alle richtingen en werkt snel om de wax te verdelen en elk deel van een klein gebied te bedekken voordat ze naar de volgende plek gaat. Je kunt gemakkelijk zien waar je hebt gewaxt, omdat de kleur van je meubels daar iets donkerder zal zijn.

3. HOE LANG MOET JE WACHTEN VOOR JE KUNT GAAN WAXEN?
Meestal ongeveer een uur. Dit kan langer of korter zijn, afhankelijk van de temperatuur en vochtigheid van de omgeving, evenals van andere variabelen, zoals hoe dik je de verf hebt aangebracht. Maar de Chalk Paint® is in principe zeer sneldrogend. Voel voorzichtig met je vingers om  het e testen.

4. WAT IS HET VERSCHIL TUSSEN OPWRIJVEN EN HET VERWIJDEREN VAN OVERTOLLIGE WAX?
Het verwijderen van overtollige wax van jouw verfproject of het opwrijven daarvan zijn verschillende zaken.Het uitwrijven van de aangebrachte wax is een decoratieve keuze. Dit polijsten zorgt voor een glans op je meubels en is pas mogelijk wanneer de wax is opgedroogd. Laat je meubels een nacht staan ​​om de wax volledig te laten drogen en ga pas de volgende dag polijsten. Als je niet 24 uur wacht, zul je merken dat je gewoon de wax weer verwijdert of het rondveegt, wat natuurlijk niet de bedoeling is. Je kunt een pluisvrije doek gebruiken om de wax op te wrijven, doe dit met stevige druk en cirkelvormige of heen en weer gaande bewegingen op dezelfde plek totdat je de gewenste glans hebt bereikt. Hoe meer je "bufft", hoe glanzender het uiteindelijk wordt.

5. WAT ALS IK HET AFGEWERKTE RESULTAAT NIET MOOI VIND? WAT ALS MIJN MEUBILAIR NA HET WAXEN ER SLECHT UIT ZIET? Soms zeggen mensen: “Ik heb Chalk Paint® gebruikt en het zag er perfect uit. Daarna heb ik gewaxt en door de wax is het er verschrikkelijk uit gaan zien. "Dat komt door de wax!". Ik heb slecht nieuws: dit is een Chalk Paint®-fout. De fout zit in het verkeerd aanbrengen van de verf en door het aanbrengen van wax worden deze fouten gewoon benadrukt. Eventuele inconsistenties in het verfwerk worden gemarkeerd door de wax. Na een paar dagen gewoon opnieuw schilderen over de waxlaag heen; verdun de verf met water wanneer deze te dik wordt. Het kan dan gelijkmatiger worden aangebracht, minder snel drogen en zal minder kwaststrepen en texturen vasthouden. Het gebruik van een "misting bottle" is ook aanbevolen.

 

Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling tegen kostprijs inclusief BTW. Dat is voor pakketten in Nederland € 7,50; naar België 9,90; naar Duitsland € 10,00 en naar Frankrijk € 16,00. Inwoners van andere landen kunnen niet in mijn webshop bestellen, Zij dienen eerst te mailen met info@milenasvintage.nl. Klanten in de EU met een geldig BTW-nummer kunnen BTW-vrij kopen.

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring