Skip to main content

Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

Nu hoge kortingen wegens totale verhuizings uitverkoop

De laatste meubels tegen bespottelijke prijsjes

Er is nieuwe voorraad Slick Stick !!

Kan ik textiel (stof) schilderen met Dixie Belle Chalk Mineral Paint?

Ja dat kan maar voordat je begint moet je een paar dingen weten. Er zijn twee technieken die je kunt toepassen op stof.
1. Je kunt over de stof schilderen.
2. Je kunt de stof impregneren (“dyeing the fabric”).

Voordat ik uitleg geef over beide technieken moet ik je er even op wijzen dat bepaalde stoffen ongeschikt zijn en wanneer je er niet helemaal zeker van bent kun je altijd een proefje doen op soortgelijke stof of op een onopvallende plek.
Dikke stoffen met pluisjes, lusjes, en fluweel en dergelijke zijn niet geschikt omdat de verf bij het drogen verandert in een hard, onprettig oppervlak dat niet zacht te krijgen is. Ten tweede heb je heel veel verflagen nodig zonder een bevredigend resultaat te krijgen. Dus niet aan beginnen!
De beste stoffen voor de mooiste resultaten zijn glad geweven stoffen (katoen, linnen, jute, synthetische stoffen en ook leer). Hier ben je klaar met twee lagen verf en een afwerking met Easy Peasy Wax voor de zachtheid. Je moet weten dat als je stof gaat schilderen de zachtheid altijd een beetje afneemt.

De technieken:
- Bij het schilderen van de stof breng je de verf onverdund op. Wanneer de stof felle kleuren bevat is het het beste om eerst de BOSS primer van Dixie Belle te gebruiken. Deze hecht zich op de stof waardoor het gaat lijken op schilderscanvas; de verf is nu gemakkelijk en egaal aan te brengen. Laat deze eerste laag (na de BOSS) tot de volgende dag goed drogen. Dan kun je gerust de tweede laag opbrengen en ook laten drogen en afwerken met Easy Peasy Wax van Dixie Belle. Mooi en zacht resultaat! Bij deze techniek kun je eventueel nog een afbeelding aanbrengen, bijvoorbeeld met een stencil, voordat je gaat waxen. Amazing results!
- De impregneertechniek. Bij deze techniek werk je met verdunde verf. Verdun de verf met water, ongeveer in de verhouding 30% water en 70% verf, tot het de dikvloeibaarheid van koffiemelk krijgt. Maak eerst de stof licht vochtig met water uit een spuitflesje (misting bottle) maar niet drijfnat. Breng de eerste verflaag aan met een ovale kwast, met cirkelvormige bewegingen. Blijf geduldig en laat de eerste laag verf goed drogen. Voordat je de tweede (definitieve) laag aanbrengt ga je eerst schuren met niet te grof schuurpapier. Verwijder het schuurstof en breng de tweede verflaag aan. Die laat je ook goed drogen en klaar ben je. Voor extra zachtheid kun je altijd de Easy Peasy Wax van Dixie Belle gebruiken.

Ik wil het ook nog even hebben over leer schilderen. Dixie Belle verf is hiervoor zeer geschikt, wanneer het leer geen scheuren of barsten vertoont. Ook hier breng je twee lagen aan en daarna waxen. De Dixie Belle verf heeft dezelfde soepelheid als het leer en gaat in het gebruik niet krakeleren.

Ik wens je succes en "happy painting".

Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling tegen kostprijs inclusief BTW. Dat is voor pakketten in Nederland € 7,50; naar België 9,90; naar Duitsland € 10,00 en naar Frankrijk € 16,00. Inwoners van andere landen kunnen niet in mijn webshop bestellen, Zij dienen eerst te mailen met info@milenasvintage.nl. Klanten in de EU met een geldig BTW-nummer kunnen BTW-vrij kopen.

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring