Skip to main content

Nu door u besteld, snel door ons verzonden.
Bij u in huis afhankelijk van de drukte bij postNL, maar meestal de volgende werkdag.

Nu hoge kortingen wegens totale verhuizings uitverkoop

De laatste meubels tegen bespottelijke prijsjes

Er is nieuwe voorraad Slick Stick !!

UITGEBREIDE HANDLEIDING voor DIXIE BELLE MINERAL PAINT - Alles wat je moet weten !

Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de minerale krijtverf en ondersteunende producten van Dixie Belle, heb ik deze uitgebreide gids gemaakt als handig naslagwerk om je te helpen er op de juiste manier mee te werken.

Wat heb je nodig?
Je hebt niet veel spullen nodig om meubels te gaan schilderen. Je kunt eenvoudig beginnen en geleidelijk aan meer kopen wanneer het geavanceerder wordt of als je merkt dat het iets is dat je wilt blijven doen. Hieronder heb ik de items weergegeven die je altijd nodig hebt en weggelaten wat je zeker al in huis hebt (zoals zeep en keukenpapier).

 • - Beginners Kit:
  Een schoonmaakmiddel, Ajax, Dasty of iets anders.
  Dixie Belle Mud of een andere houtvuller (als u reparaties moet uitvoeren)
  En synthetische kwast (de "mini" van Dixie Belle is behoorlijk veelzijdig)
  Mineral Paint, oftewel minerale krijtverf van Dixie Belle (kleur naar keuze)
 • - Aangevulde Kit (de Beginners Kit hierboven, plus de volgende items):
  BOSS (als primer en om vlekken en geuren te blokkeren)
  Meer kwasten in verschillende maten en vormen
  Meer kleuren verf (bijvoorbeeld voor gemengde afwerkingen)
  Clear Coat (vernis) of Wax
 • - Gevorderden Kit (de twee Kits hierboven, plus de volgende items):
  Crackle medium (voor een verweerde look)
  Gilding Wax (voor “bling”)
  Dixie Dirt (voor een verouderde look)
  Metallics
  Stencils (sjablonen)
  Transfers (bijvoorbeeld van IOD of Re-design)
  WoodUbend Mouldings

Moet je schuren of voorbereiden?
Je hoeft niet te schuren, dat is een van de vele voordelen van krijtverf.

Schoonmaken
Je moet je project altijd goed schoonmaken! Dat is het belangrijkste uitgangspunt om een mooi eindproduct te bereiken!
Reinig met een ontvettend schoonmaakmiddel en maak daarna (ook de hoekjes en naden!) alles nog een keer schoon met schoon water.

Reparaties
Als je de voorkeur geeft aan onvolmaakte afwerkingen (zoals de stijlen “farmhouse”, “French” of “old world’ om er maar een paar te noemen), wil je misschien helemaal geen kleine deuken en scheuren repareren. Maar wanneer je streeft naar een gladdere afwerking dan komt er een tijd dat je kleine reparaties moet maken.

Kleine reparaties
Voor kleinere butsen of (schroef)gaten kunt je Dixie Belle Mud (plamuur) en een plamuurmes gebruiken om ze te vullen. Laat de mud drogen en schuur het vervolgens glad. Omdat de mud krimpt bij het drogen, kan het nodig zijn de plek nog een tweede keer op te vullen en glad te strijken.

Gladde oppervlakken voorbereiden
Gladde oppervlakken van moderne massaal geproduceerde meubels (bijvoorbeeld van Ikea) moet je voor een goede hechting van de verf voorbereiden met 2 lagen Slick Stick. Slick Stick is ook goed voor hechting op glas, metaal, tegels en spiegels. Het pakt het glanzende oppervlak vast en geeft je verf de mogelijkheid te hechten. Meer hierover:  https://youtu.be/X6ObJdRILu0

Is dit allemaal wel te doen voor een beginner??
Natuurlijk! Ik geloof echt dat iedereen een meubel kan schilderen en een mooi resultaat kan bereiken.

Wat is Mineral Paint?
Over het algemeen worden krijtverven gemaakt van melkeiwit, kalksteen, klei, krijt en natuurlijke pigmenten. Ze hebben weinig tot geen geur en ze zijn niet giftig (veilig voor kinderen en huisdieren). Ze zijn ook gemakkelijk schoon te maken met warm water en milde zeep.

Waarom is krijtverf beter voor het schilderen van meubels dan latex?
Vanwege de dekking: krijtverf heeft een uitstekende dekking; donkere kleuren dekken in één laag en lichtere kleuren in 2 lagen. Door die goede dekking heb je maar weinig verf nodig.

En vanwege de adhesie: krijtverf is poreus, dus het absorbeert in je oppervlak. Latexverf zit bovenop het oppervlak.

En de duurzaamheid: krijtverf hardt grondig uit in 30 dagen en het merk Dixie Belle is zelfdichtend. Maar je kunt ook toplagen toevoegen om een glans te krijgen of om waterbestendigheid toe te voegen.

En de afwerking: Dixie Belle-verf is zelfnivellerend en het is gemakkelijk om een ​​gladde kwaststreepvrije afwerking te krijgen. Je kunt een spuitnevelfles gebruiken om je verf een beetje te verdunnen terwijl je aan het schilderen bent, en aan het einde heel licht schuren om de gladste afwerking te bereiken.

En de droogtijd: krijtverf droogt snel, in ongeveer 15-30 minuten. Dit betekent dat je een project met een paar lagen in één dag helemaal kunt afwerken.

En om de authentieke, verouderde look: krijtverf is beter dan latex omdat het geen harsen heeft. Het poedert gemakkelijk af wanneer het wordt geschuurd en droogt tot een vlakke glans.

PRODUCTEN
De Dixie Belle krijtverflijn is uniek omdat alle producten op waterbasis zijn (met uitzondering van de No Pain Gel Stain-beits), zodat ze allemaal samen kunnen worden gebruikt en in willekeurige volgorde kunnen worden aangebracht.

BOSS, bij ons verkrijgbaar in 8 oz (237 ml) en 16 oz (473 ml)
Primer, beschikbaar in wit of transparant.
Gebruikt om geurtjes en vlekken te blokkeren en doorbloeden te stoppen; twee lagen zijn dekkend tegen viltstift, vochtvlekken, rookgeuren et cetera. Te gebruiken na het schoonmaken (ontvetten) en het eventuele schuren. Droogt in ongeveer een uur. Na het gebruik van White BOSS is ook van de lichtere kleuren één laag verf al dekkend.

SLICK STICK, bij mij verkrijgbaar in 16 oz (473 ml) en 32 oz (946 ml) Hiermee kun je glanzende, oppervlakken schilderen, voor goede hechting.
Breng 1 laag aan en laat het 2 tot 3 uur drogen. Breng de tweede laag aan en laat deze een nacht drogen. Nu ben je klaar om te schilderen.
Vaak zijn er problemen met moderne industrieel geschilderde meubels zoals die van IKEA, waar de Chalk Paint niet op wil hechten. Door Slick Stick als primer te gebruiken wordt dit probleem verholpen.

DIXIE BELLE MUD, plamuur, 8 oz (237 ml),
wordt geleverd in zwart, bruin en wit.
Te gebruiken om butsen, krassen, scheuren of gaten te vullen. Wordt ook gebruikt om een ​​verhoogde stencilversiering (“rising stencil”) te maken. Plak het sjabloon op zijn plek met met plakband, verdeel de mud met een spatel of plamuurmes over het sjabloon en schraap het overtollige terug in de pot. Maak gereedschap schoon met babydoekjes. Spoel dit product nooit door uw afvoer om verstopping te voorkomen. Droogtijd: 15-20 minuten voor een lichte laag; overnight voor dikkere toepassingen.


DIXIE BELLE MINERAL PAINT (237, 473 en 946 ml verpakkingen)
Beschikbaar in bijna 70 kleuren. Een tot 2 lagen voor volledige dekking; desgewenst te verdunnen met water.
Zelfdichtend (geen toplaag van wax of vernis vereist).

GLAZE, glazuur, in 4 oz (118 ml) of 8 oz (237 ml) verpakking,
wordt geleverd in black, grunge (grijsbruin), brown, whitewash, pearlescent, copper bronze, silver, gold shimmer of sapphire pearl. Te gebruiken om diepte en dimensie aan uw project toe te voegen. Glazuren kunnen over of onder een heldere toplaag gaan. Meng goed; werk in vlakken van 25 x 25 cm (in verband met de snelle droging en gebruik een kortharige “chipbrush” of de blauwe spons van Dixie Belle om het glazuur naar uw wens aan te brengen. Veeg het overtollige weg.

CLEAR COAT, bij mij verkrijgbaar in 16 oz (473 ml) verpakking, wordt geleverd in Flat, Satin en Gloss. Wordt gebruikt om extra bescherming aan uw geschilderde project te geven. Laat de verf 1 uur drogen voordat de deklaag wordt aangebracht. Strijk een zeer dunne, gelijkmatige laag in één richting (niet heen en weer). Wacht 1 uur en voeg indien gewenst nog een laag toe.

VOODOO GEL STAIN (beits op waterbasis en enigszins transparant, alleen verkrijgbaar in 8 oz / 237 ml verpakking) is er in de kleuren Bayou Moss, Tobacco Road, Black Magic, Temptress, White Magic, Denim en Up in Smoke. Te gebruiken op geverfde of ongeverfde oppervlakken.
Aanbrengen met een pluisvrije doek, kwast of verfspons. Begin met een lichte laag en bouw naar een donkerdere kleur op zoals gewenst. Test eerst op een onopvallende plek. Droogt snel.

EASY PEASY wax (8 oz / 237 ml), helder mat. Wordt gebruikt om bescherming toe te voegen aan zwaarder belaste oppervlakken.
Eerst goed schudden, dan sproeien over vlakken van 25 x 25 cm; 5 seconden laten staan ​​en dan afnemen met een pluisvrije doek. Breng 2 tot 3 lagen aan voor extra bescherming. 

NO PAIN GEL STAIN (beits op oliebasis, voor volledige dekking, 16 oz / 473 ml verpakking ) is er in Espresso, Georgian Cherry, Weathered Grey, Colonial Black, Picklin’s White en Walnut. Voor gebruik op geverfde of ongeverfde oppervlakken, aanbrengen met een pluisvrije doek, kwast of sponsje. Begin met een lichte laag en bouw naar een donkerdere kleur op zoals gewenst. Test eerst op een onopvallende plek. Droogtijd: 1 tot 3 dagen. Gereedschap schoonmaken met terpentine of gebruik wegwerpdoeken of goedkope wegwerpkwasten.

(Wordt vervolgd.)

Pand van Milena's Vintage Garage

Openingstijden: BEL 0653 501 897
Winkel alleen geopend op afspraak !

maandag : op afspraak
dinsdag : op afspraak
woensdag : op afspraak
donderdag : op afspraak
vrijdag : op afspraak
zaterdag : op afspraak
zondag : op afspraak

Let op!

Wegens mijn beperkte winkelcapaciteit en om u maximale service te kunnen verlenen verzoek ik u om, wanneer u de winkel wilt bezoeken, ALTIJD een telefonische afspraak te maken. Telefoon 0653 501 897.

Verzendkosten

Wij verzenden uw bestelling tegen kostprijs inclusief BTW. Dat is voor pakketten in Nederland € 7,50; naar België 9,90; naar Duitsland € 10,00 en naar Frankrijk € 16,00. Inwoners van andere landen kunnen niet in mijn webshop bestellen, Zij dienen eerst te mailen met info@milenasvintage.nl. Klanten in de EU met een geldig BTW-nummer kunnen BTW-vrij kopen.

Adres

Milena's Vintage Garage
Kanaaldijk 78A
1121 NZ Landsmeer

Let op: Ga in centrum Landsmeer (bij Albert Heijn) rechtsaf  naar Van Beekstraat en rijd deze helemaal uit. Aan het einde linksaf.  Want de navigatie stuurt je  12 km om via Purmerland. Niet doen dus.

Advies

Wilt u uitvoerig advies en begeleiding voor uw project? Dat doe ik graag, maar maak dan een afpraak met mij:  7 dagen in de week: 0653 501 897 (Milena).

Blijf op de hoogte!
Schrijf je in voor mijn nieuwsbrief!
Blijf op de hoogte!
Schrijf je op mijn nieuwsbrief!
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring
Ik ga akkoord met de Algemene Voorwaarden en de Privacyverklaring